Kategorier
Städ

Flyttstädning Stockholm – ta hjälp med städningen

Dags att flytta i Stockholm? Den rörliga bostadsmarknaden gör att många ställs inför detta faktum. Man kanske köper en lägenhet i en annan del av stan, man kanske flyttar ihop med den man älskar – eller också tar man steget från lägenhet till villa.

Oavsett vilket så har man ett projekt på halsen. En flytt tar lång tid att genomföra och det handlar om extremt mycket planering för att lyckas inom den tidsplan man satt upp. Vårt råd är att man unnar sig professionell hjälp vid någon del av flytten och där detta bäst sker då själva flytten är klar – och en flyttstädning i Stockholm ska genomföras.

En flyttstädning i Stockholm är alltid obligatorisk. Det går att förhandla bort den med de som ska flytta in, men då ska detta också tydligt framgå i avtalet man skriver. Om inte annan anges så ska man genomföra en flyttstädning, och det handlar då också om en städning som är att anse som extra allt.

Vad ingår egentligen i en flyttstädning i Stockholm?

Det enklaste sättet att ta reda på vad en flyttstädning inkluderar och vad som ska städas är att ladda hem en lathund från nätet. Det ger dig dessutom en chans att vara lite mer effektiv.

Mellan tummen och pekfingret och förenklat så kan vi emellertid säga att det handlar om att det mesta ska städas och rengöras. Vilket inkluderar exempelvis fönsterputs, rensning av avlopp, städning av kyl och frys, rejäl rengöring av ugn och spis – samt, givetvis, att alla ytskikt ska vara skinande rena. Det som finns mellan golv och tak ska, helt enkelt, städas innan du flyttar ut.

Flyttstädning – ett tidskrävande projekt

Om du tycker att en vanlig städning tar tid så kan du egentligen multiplicera den tiden med PI och få fram en realistisk tidsplan över hur lång tid det kommer att ta.

Allt detta försvåras också av att du just har flyttat och har A) ditt fokus på att flytta in i den nya bostaden och B) är trött både rent fysiskt och mentalt. Kort sagt: du kommer att ha ett hårt jobb framför dig – men det är helt upp till dig om du väljer att göra detta.

Fördelar med professionell flyttstädning i Stockholm

Idag finns många städföretag som erbjuder flyttstädning i Stockholm som en unik tjänst. Det finns en marknad för detta – utan tvekan! – och det finns ett stort behov. Att du dessutom kan använda ditt Rut-avdrag för en flyttstädning är ytterligare ett starkt argument till varför du ska ta upp telefonen och ringa en städfirma.

Detta ger dig en möjlighet att dra av 50% av den totala kostnaden för arbetet och det förvandlar ett redan ganska lågt pris till ett ytterst humant sådant. Att välja professionell hjälp är att få en garanti på ett godkännande och en lugn, trygg flytt utan några större problem.

Godkännande? Just det. Fuskar du eller struntar i din flyttstädning så kan du också räkna med att få betala ersättning till de som flyttar in. Vilket, i ärlighetens namn, inte är mer än rätt.